Reuen
Teven
Nageslacht
Nieuws
Foto’s
Filmpjes
Webcam
Info
Geschiedenis
Links
Gastenboek
Contact
Pups / Dekking
HOME

De  Miniature bull terrier:

 

Voor meer dan 100 jaar kwamen kleine bull terriërs tevoorschijn in nestjes. Deze heerlijke kleine hondjes kregen steeds meer aandacht. Er waren zelfs ‘toy bull terriërs die slecht 4 kg of minder wogen. Zelfs Mr.Hinks showde een bull terriër in de onder 4,5 kg klasse op de internationale hondenshow in 1863, de eerste show waar een mini klasse ingepland stond. In de 1900 werden alle bull terriër types in dezelfde klasse getoond. Pas in 1948 was er een echte mini kampioen.

 

In de begin jaren was er een gewichts limiet van 5,5 kg,. In 1938 was er een groep liefhebbers waaronder ‘’chairmanship of Col. Richard Glynn die samen kwamen om de miniature bull terrier club op te  richten, welke de kennel club voorlegde om een  gegarandeerde klasse voor miniatuur bull terriërs te creëren onder de 14’’ ( 35,6 cm) bij de schouder en zo’n 9kg, welke werd toegekend in 1939. In de jaren ‘50 / ‘60 werd de gewicht restrictie verwijderd, welke resulteerde in de standaard van vandaag de dag.

 

Hoewel de show standaard van de  mini’s 14’’ (35,6 cm) is ziet met vandaag de dag geregeld mini’s die  groter zijn, ook wel oversized genoemd. De lengtes binnen de mini’s variëren tussen de 12’’ (30 cm tot zo’n 17,5’’ (44 cm). De echte  flinke oversized mini’s zullen over het algemeen geen show kampioen worden, maar kunnen uitstekend worden gebruikt worden voor de fok, met wat kleinere mini’s om een goed postuur te creëren en zo hun goede gezonde genen door te geven  aan de volgende generatie.

 

NAUGHTY and NICE
Miniature Bull Terriërs