Reuen
Teven
Nageslacht
Nieuws
Foto’s
Filmpjes
Webcam
Info
Geschiedenis
Links
Gastenboek
Contact
Pups / Dekking
HOME

Miniature Bull Terrier karakter:

De mini bull is een sterke hond die erg slim en vriendelijk is en gek is op aandacht. Hij zal niet snel een gevecht beginnen, maar hij zal er ook niet van terug deinzen. Als toekomstige eigenaar is het belangrijk om te weten dat deze energieke hond redelijk veel beweging nodig heeft en enorm koppig is in doen en laten. Daarnaast zijn ze ook enorm grappig en vinden het heerlijk om bij hun baasjes te knuffelen en te slapen. Je kan de mini bull ook wel vergelijken met een peuter op 4 poten. Ze kunnen goed met kinderen maar omdat ze vrij onstuimig zijn, is het voor de hele kleintjes vaak een beetje te overweldigend.

Ook al vinden wij  als bully eigenaren onze hond geweldig, houdt er rekening mee dat er veel mensen zullen zijn die jouw bull echt niet zo schattig vinden, maar eerder afschuwelijk, eng en zijn bang voor ze. Je zal vreemde blikken krijgen, mensen die weg lopen voor je of met een grote boog om je heen gaan, en mensen zullen dingen over jouw geliefde bull fluisteren achter je rug om, al vanaf pup af aan. De meeste mensen zeggen dat ze hier niet om geven, maar zo nu en dan zal het je zeker raken.

De andere kant van het verhaal is dat de mensen die het ras wel kennen ze absoluut geweldig vinden en je dit ook zeker zullen laten weten. Wat ook mooi is om te zien hoe mensen hun mening kunnen veranderen door jouw hond. Dring je bull niet op bij ze maar je kan ze best laten zien dat ze lief zijn, op deze manier zal de charme van je bull de rest doen naar maten ze hem beter leren kennen. Houdt er rekening mee dat de puberteit van uw hond erg zwaar kan zijn, ze kunnen het bloed onder je nagels vandaan halen dus een doorzettingsvermogen is een must met dit ras. Het klinkt wellicht wat negatief, maar beter goed voorbereid en het is het uiteindelijk allemaal waard.

Basis training voor je bull is wel noodzakelijk, ons advies voor toekomstige eigenaren is ook om altijd een puppy cursus en vervolg cursus te doen om de basis goed onder de knie te krijgen.

Tips voor de pup aanschaf

- Lees goed in over het ras en over de puppy fases. Advies hiervoor is de aanschaf van b.v. Toepoels puppywijzer.

- Puppy proof je huis. Geen rommel op de vloer, kleine stik gevaren waar ze bij kunnen,   elektriciteit draden waar ze in kunnen   bijten.

_Genoeg speeltjes om hem bezig mee te houden, en om z’n tandjes lekker te kunnen laten bijten zodat hij dit niet in uw spullen   hoeft te doen

-Een plek waar de pup zich veilig voelt, wij prefereren hier een bench voor. Dit is geen kooi zoals vaak door buitenstaanders   wordt gedacht maar een rust plek / hol / slaapkamer voor de pup waar hij zijn rust kan pakken.

Overige tips

Wat een hond NOOIT  mag eten, giftig en zelfs dodelijk: Druiven, Rozijnen/krenten, chocolade, ui, prei, knoflook, noten, pinda’s rauw varkensvlees, rauwe aardappel,  maar ook de bloeiende rododendron, slakken korrels, vingerhoedskruid, katten poep.

Een laatste tip: Laat uw hond nooit alleen met botten, kauw speeltjes of kleine speeltjes ivm stik gevaar

NAUGHTY and NICE
Miniature Bull Terriërs