PLL - (Primaire Lens Luxatie)

In het miniatuur bull terriër ras zit een oogziekte genaamd PLL is. Deze ziekte is over
de jaren gelukkig goed onder controle gekregen, doormiddel van DNA is dit na te gaan of ze de ziekte kunnen krijgen.  

Alleen affected honden kunnen de ziekte krijgen, en de dekkingen die wij doen zullen nooit kunnen resulteren in honden met een affected status. De andere fokkers zullen hier ook nauw naar kijken en niet fokken met affected bulletjes.
 

LAD (lethal Acrodermatitits)
 
In het kort houdt dit in dat de hond met LAD een probleem heeft met het opnemen van zink. Dit resulteert in slechte groei, huid problemen, ontstekingen, achterblijven in de groei. Het immuun systeem werkt niet top en zijn vatbaar voor velen kwaaltjes. 

Gelukkig door veel inzet van het laboratorium in Engeland hebben ze de DNA streng gevonden die dit veroorzaakt, en zo kunnen we net als LAD testen en alleen met honden fokken die samen niet de ziekte kunnen krijgen.
 
LP – (Larynx Paralyse)
 
Larynx paralyse betekent een stoornis in de larynxfunctie. Bij parese (verslapping ) of paralyse (verlamming) van de larynx lukt het de hond niet meer om de stemspleet goed te openen waardoor bij inademing te weinig zuurstof kan worden opgenomen. 

Hierdoor treden er vervelende symptomen op: een veranderd stemgeluid, kokhalzen of hoesten tijdens het eten en drinken, verminderduithoudingsvermogen bij inspanning, te duidelijke ademgeluiden (als een zeehond), moeite met ademhalen, blauwverkleuring van de tong of zelfs flauwvallen. Er kan dan sprake zijn van de aandoening larynxparalyse ofwel stemspleet vernauwing.

Extra:

Bij het aanschaf van een miniatuur bull terriër komen best wel wat dingetjes bij kijken. 

Vraag altijd naar de gezondheidstesten en de stamboom. 


Koop niet zomaar willekeurig een pupje van marktplaats, maar koop altijd bij een ERKENDE FOKKER

Schrik niet van de prijs en ga niet voor goedkoper, je komt bijna altijd bedrogen uit. Vaak komen deze hondjes uit een ander land, zonder gezondheidstesten, met alle gevolgen van dien , voor jou.


JA! de wachttijden kunnen oplopen tot 1 jaar, maar: 


Een puppy nemen is niet voor even, dat is voor zijn hele leven.